MVO-strategie, over het bos en de bomen

Klanten vragen ernaar. Kandidaten die solliciteren willen het ook weten. Net als uw medewerkers. Stakeholders, board en shareholders peilen naar plannen voor rapportering, de impact op merk en cijfers. En in onze samenleving is het topic brandend actueel. Na dit korte webinar weet u wat u te doen staat.

Wat is duurzaamheid voor u?

Wij zien twee types organisaties.

Stewards hebben duurzaamheid van bij de oprichting in het DNA. Denk aan: Patagonia. Seepje. Signify. RAU Architects. New Leaf Paper. Vaak zijn het b-corporations, of staan ze klaar om dat te worden. Ze bestaan om een positief verschil te maken voor mens, milieu, samenleving. Wat winst maken niet uitsluit, laat dat duidelijk zijn.

Er zijn echter tal van organisaties die dat niet in het DNA hebben, maar wel hun koers richting duurzamer willen wijzigen. Daar lééft de vraag naar duurzamer handelen evenzeer. Maar: hoe begint u daaraan?

Een gedragen MVO-strategie

De stap naar formele MVO-strategie is onontbeerlijk. In een strategische oefening wordt duidelijk hoe duurzaamheid deel kan worden van uw kern.

Dat betekent: uitgaan van het inzicht dat duurzamer werken een voordeel voor medewerker, klant, stakeholder/shareholder én samenleving kan worden. Zoals bij elke oefening in de diepte is ook stakeholderengagement hier cruciaal.

Er zijn verschillende modellen en kaders voor: de SDG van de VN, ESG-criteria, de ISO 26000 richtlijnen, het Global Reporting Initiative en Integrated Reporting.

Vanuit die modellen en kaders zal u met uw strategie landen op concrete ambities, mensen en teams die daar hun schouders mogen en willen onderzetten, en daarna formele rapportering met cijfers en sustainable performance meten met Truly Valuable.

Docent: Gerrit Janssens, senior communicatieconsultant

Wanneer is dit iets voor u?

  • Als u deel bent van het management van een grote kmo en van duurzaamheid een strategisch speerpunt wil maken
  • Als u aan de slag gaat als CSO in een grotere organisatie

Data

  • vrijdag 9 december 2022, 9:00-10:30u

Locatie

online via TEAMS

Prijs

Gratis

Geïnteresseerd?

Wij behandelen uw gegevens met zorg. Lees er hier alles over.
Image by wirestock on Freepik

Interesse in een inhouse sessie over MVO-strategie?

Contacteer ons