6 gamechanging toolings in employer branding

6 gamechanging toolings in employer branding

Het nieuwe werken heeft een grote impact op hoe je met kandidaten en medewerkers aan de slag gaat. Toolings rijzen uit de grond. Deze nieuwigheden zijn de moeite waard om uit te pluizen.

1. Matching

Kazi biedt een technologie aan die kandidaten matcht met de juiste functie. Zo vermijdt je niet enkel dat mensen die bij jou starten het na een half jaar al voor bekeken houden (nvdr. 1 op 2 zou binnen het jaar uitkijken naar een nieuwe job), je maakt heel de kandidaat ervaring ook veel meer op maat. Deze academisch onderbouwde technologie peilt naar waarden en teamrollen. In een volgende stap wordt de kandidaat gekoppeld met de waarden van het bedrijf. Ook jobinhoud, karakter en goestinggevers hebben een doorslaggevende rol.

2. De cv-screener

Ideal. Een tool die onder meer artificiële intelligentie gebruikt om cv’s te screenen. Repetitieve en tijdsintensieve screening wordt geautomatiseerd. Het algoritme speurt naar relevante data en vertelt je welke kandidaten je best als eerste contacteert.

3. Bots

Chatbots kunnen het leven van een recruiter een pak gemakkelijker maken. De bot gaat in gesprek met kandidaten en is vooral nuttig voor een pre-screeningsfase van een grote groep. Ook kandidaten ervaren bots als positief. Vooral omdat de tijd tussen een eerste contact en de opvolging veel korter wordt. Ontmoet de Antenno-bot.

4. Uitdagingen

Wannawork. Matchmaking die verder gaat dan een papieren cv. Als werkgever leer je nieuwe kandidaten kennen aan de hand van een échte challenge’. Als werkzoekende kan je de challenge aangaan om een dag mee te lopen in een bedrijf.

5. Neurowetenschappen en speltechnieken

Pymetrics. Neurowetenschappelijke oefeningen op basis van artificiële intelligentie om gedragsdata van kandidaten te verzamelen. De juiste persoon voor de job vinden is het doel, op basis van eerlijke criteria die voor iedereen hetzelfde zijn. Een pluspunt: afgewezen kandidaten kunnen worden gematcht aan andere functies of bedrijven.

6. Online rekruteren

Sympl. Een tool om 100% online te rekruteren. Geen fysiek contact dus, maar wel communicatie via chatboxen en video conference calls.

 

 

Wilt u werk maken van employer branding?

Schrijf u nu in voor onze ontbijtsessie