Culturen in crisis: vecht, huil, lach, geef gas en zet door

Culturen in crisis: vecht, huil, lach, geef gas en zet door

In crisistijd kan een bedrijf waarde creëren op onverwachte manieren. Wat zouden klanten en medewerkers nu ongelooflijk waarderen? Reputaties worden gemaakt en gekraakt. Integere communicatie en maatschappelijk verantwoorde waardecreatie zullen worden beloond.

Wij bundelen wekelijks voorbeelden van organisaties die op hun eigen manier proberen om te gaan met de situatie. Deze week: culturen in crisis. Hou vol!

Vroeg u zich tot voor kort nog af waarom het relevant is om uw bedrijfscultuur te benoemen? In een crisis is het duidelijk: organisaties moeten kunnen rekenen op het gedrag van medewerkers. En omgekeerd verwachten medewerkers soepelheid, daadkracht en integriteit van de organisatie.

#gasgeven: een sterke stijging in de vraag

Sommige bedrijven worden plots overstelpt met werk – ja, toiletpapierproducenten bijvoorbeeld. Medewerkers moeten zonder aarzelen flexibiliteit tonen, veiligheidsvoorschriften strikt opvolgen en maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. Want er is geen tijd te verliezen met intern gebakkelei. Gas geven voor het grotere goed.

Onze klanten krijgen ermee te maken. Zo is Retail Partners Colruyt Group eind maart gestart met nachtwerk. Er wordt nu 24/24 gewerkt om alle supermarkten te kunnen bevoorraden. Ook maatwerkbedrijf A-kwadraat moest plots snel schakelen. Er worden sinds 18 maart aan een snel tempo mondmaskers en schorten geproduceerd voor de Kempense ziekenhuizen.

A-kwadraat produceert mondmaskers

#samenerdoor: (not) business as usual

Jan Jambon liet optekenen: “Ik denk dat er te makkelijk naar technische werkloosheid gegrepen wordt. Het is vandaag ook goed burgerschap om te zorgen dat de maatschappij blijft draaien. Ik roep daar ook de privésector op om haar verantwoordelijkheid te nemen.”

Veel bedrijven proberen dapper door te zetten deze crisis. Maar evident is dat allerminst. De realiteit is dat de economie dreigt stil te vallen, er veel onzekerheid bestaat en telewerken uitdagingen met zich meebrengt.

Het is cruciaal dat organisatie en medewerkers aan hetzelfde zeel trekken. Met duurzaam voortbestaan als hoger doel. Misschien moet de organisatiestrategie daarvoor wel worden herbekeken. Door meer ruimte te creëren voor zelfsturing bijvoorbeeld of sociaal gedrag te stimuleren binnen resultaatgerichtheid.

#deurendicht: wat te doen bij een sluiting

Een bedrijfscultuur is er niet alleen voor goede tijden. Als het huis op zijn grondvesten davert, dan moeten de fundamenten alles rechthouden.

Meer dan een miljoen werknemers zitten in het systeem van tijdelijke werkloosheid door de coronacrisis. Veel bedrijven doen simpelweg de deuren dicht. Maar ook dan blijft het cruciaal om goed te blijven communiceren met medewerkers: informeren, ongerustheid opvangen, contact houden.

A-kwadraat heeft bijna alle niet-healthcare-activiteiten opgeschort. Om medewerkers dagelijks te bereiken, werd een besloten Facebook-groep opgericht waarmee de helft van alle medewerkers wordt bereikt. In de groep wordt informatie verspreid, antwoordt de personeelsdienst op vragen, worden bemoedigende of leuke boodschappen gedeeld. Bovendien kregen alle 600 medewerkers een sms met duiding over de situatie en met de mogelijkheid om contact op te nemen bij bezorgdheden.

Tip van een klant: Pensiontheker

Onze klant Pensiontheker houdt de moraal hoog door een ‘Secret Corona’-actie. Denk aan Secret Santa, waarbij je namen trekt voor wie je een cadeautje moet kopen. De coronavariant: elke collega krijgt een naam in zijn of haar mailbox. Naar die persoon stuur je een mailtje met een compliment of bemoedigende boodschap.

Hoe gaat uw organisatie om de crisis op het vlak van werk, mensen, businessopportuniteiten?
Mail het naar onze communicatiefilosoof Sanne en wij helpen uw verhaal verspreiden.

“In een crisis als deze vinden we het belangrijk om verbonden te blijven met elkaar. Afstand houden is dan wel de richtlijn, toch proberen we onder collega’s ‘dichtbij’ te zijn. Zonder koffiemachine om bij te babbelen, doen we dat op een alternatieve manier: door een complimentje te sturen. Dat geeft minstens een even grote energieboost als koffie.”
Jeroen Bogaerts, zaakvoerder Pensiontheker

Wilt u zo lang de coronacrisis duurt wekelijks inspiratie ontvangen?

Laat uw e-mailadres achter