Een-op-eencoaching: spreken is goud

Een-op-eencoaching: spreken is goud

Retoriek is de kunst van het spreken in het openbaar. Een onderschatte vaardigheid die bijzonder van pas komt voor managers, teamleiders en iedereen die een krachtige boodschap wil brengen aan zijn publiek. Onze communicatiespecialist Sanne kan u helpen om de ars retorica helemaal in de vingers te krijgen

Leiderschap

Een verhaal bewust, samenhangend en mooi brengen, dat is het doel van welsprekendheid. Maar ook: anderen overtuigen van dat verhaal.

De redekunst is daarom een belangrijke troef met het oog op goed leiderschap. Wie in een organisatie zijn stem wil laten klinken of zijn visie wil laten leven bij medewerkers, moet zijn boodschap kunnen overbrengen. Een bevlogen verteller doet de vonk overslaan naar toehoorders.

Te weinig managers en teamleiders zijn zich bewust van de manier waarop ze overkomen en hoe ze daar zelf sturing aan kunnen geven. Een-op-eencoaching kan een snelle manier zijn om de verandering in te zetten en een overtuigende spreker te worden.

Structuur, taal en uitvoering

Sinds de klassieke oudheid wordt de kunst van het redevoeren onderzocht en onderwezen. Terecht, want wil je een geloofwaardig betoog houden, dan moet je met heel wat zaken rekening houden.

Klassiek zijn er vijf fasen die je moet doorlopen:

  • Inventio: wat is jouw verhaal en waarom is het belangrijk?
  • Dispositio: hoe wil je argumenteren en breng je je boodschap op een overzichtelijke manier?
  • Elocutio: hoe verwoord je dat en wat zeg je beter niet?
  • Memoria: hoe bereid je je voor en onthoud je wat je wil zeggen?
  • Pronuntiato: hoe voer je het uiteindelijk uit en hou je een sterke voordracht?

Antenno biedt coaching en training die ingaan op verschillende aspecten van goed spreken. We behandelen daarbij structuur, taal en uitvoering. Welke tone of voice hanteer je (letterlijk)? Hoe maak je contact met je toehoorders? Welke argumenten zijn overtuigend voor jouw doelgroepen? Wat is jouw ‘reason why’?

Een overtuigende spreker worden dankzij coaching van Sanne?

Ontdek de mogelijkheden Schrijf u in voor onze bijtanksessie