Fluvius: Een fusie als kans om in te zetten op employer branding

Fluvius: Een fusie als kans om in te zetten op employer branding

Een fusie en bijbehorende naamsverandering brengen altijd uitdagingen met zich mee. Zeker in sectoren waar talent sowieso gegeerd is. Fluvius, het nieuwe merk dat netbeheerders Eandis en Infrax verenigt, wilde starten met een knal, ook op het gebied van employer branding.

2 culturen, 1 waardepropositie

Twee bedrijven die één worden, dat heeft heel wat gevolgen voor processen, contracten en externe communicatie. Maar vaak wordt de grootste uitdaging vergeten: de bedrijfsculturen harmoniseren. Als werkgever sta je voor deze doorslaggevende opgave. Het is nodig om de rust in het bedrijf te bewaren, om bestaande medewerkers enthousiast aan boord te houden en om nieuwe medewerkers goed te kunnen verwelkomen.

Om de eigenheid van Eandis en Infrax samen te brengen in één gedeeld Fluvius-gevoel, deed Antenno een rondvraag bij medewerkers, interviews met het management en werksessies met gevarieerd samengestelde groepen. Het resultaat: een eerlijk en toekomstgericht beeld over de identiteit van het bedrijf, haar troeven en gebreken. Met andere woorden, een solide basis om de employer value proposition uit te destilleren.

Een administratieve medewerker van Fluvius, employer value proposition


De lijn uitzetten

In nauw overleg met het interne projectteam van Fluvius heeft Antenno een concept uitgewerkt, één kapstok aan de hand waarvan Fluvius werknemers én kandidaten kan aanspreken.

#samenschakelen

Bij Fluvius zet iedereen zijn kunde en talent in om een gezamenlijk resultaat te bereiken. Door samen te schakelen realiseren ze hun doel: een zorgeloze klant. Een Fluviusser kan vertrouwen op zijn of haar collega’s en staat klaar voor anderen. Hij of zij bouwt mee aan een prettige teamgeest en neemt zelfstandig initiatief. Dat is de kernboodschap die Fluvius als werkgever wil uitdragen.

Werven maar

Fluvius is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die makkelijk hun draai kunnen vinden in een groot en warm bedrijf. Vooral aan technische en administratieve profielen is er een verhoogde behoefte.

Het gaat er niet alleen om méér instroom te genereren, het is vooral zaak om de juiste kandidaten aan te spreken. De boodschap? Elke Fluviusser is een onmisbare schakel in de ketting. De nadruk ligt op het team: je bent deel van the bigger picture. We willen mensen aanspreken die energie krijgen door energie te geven.


Een employer brand moet leven

Een concept dat klopt met de realiteit is één ding, daarna is het belangrijk dat een werkgeversmerk gaat leven en overal opduikt, digitaal en analoog. Antenno maakte een employer brand book en een beeldenbank waarmee werknemers makkelijk aan de slag kunnen. We schreven websiteteksten en templates voor vacatures en we hielden werksessies met recruiters zodat ze zelf de nieuwe boodschap en toon in de vingers kregen. We gaven vorm aan posters, flyers en sociale mediacampagnes, zodat het nieuwe werkgeversmerk aanwezig werd.

Samen namen we de candidate journey onder handen, onder meer door de communicatie met kandidaten in de loop van het sollicitatieproces te herzien en door nieuwe werknemers tussen het tekenen van het contract en de eerste werkdag een warm welkom te bieden. We bedachten gerichte campagnes om Fluviussers nog beter in te schakelen voor het werven van nieuwe collega’s. En maken een video die de werkcontext bij Fluvius concreet in beeld brengt.

Kortom, we maakten de employer brand tastbaar en werkbaar.

Ook bouwen aan een sterk werkgeversmerk?

Wij verkennen graag samen wat Antenno voor u kan doen

Ook een sterke employer brand neerzetten?

Neem deel aan onze ontbijtsessie
De zin en onzin van Employer branding

De zin en onzin van Employer branding

Employer branding, het is één van de buzzwords van het moment. Wat doe je er mee?