Hoe trekt u kandidaten aan die passen bij uw organisatie en hoe houdt u werknemers blij?

Hoe trekt u kandidaten aan die passen bij uw organisatie en hoe houdt u werknemers blij?

Eén op de twee werknemers kijkt in het eerste jaar van tewerkstelling uit naar een nieuwe job. Waarom? Een mismatch in jobgerelateerde verwachtingen. Antenno en Kazi slaan de handen in elkaar om duurzame relaties tussen werknemers en werkgevers uit te bouwen.

V + E = kansverhoging

Meng één deel V (verwachtingen) met één deel E (ervaringen) en de kans op een duurzame en positieve relatie tussen kandidaat en organisatie verhoogt sterk. 

Verwachtingen. Want kandidaten willen niet alleen weten welke functie vacant is, ze willen ook weten hoe het eraan toegaat in uw bedrijf. Mensen hebben bepaalde werkwaarden die ze belangrijk vinden en waaraan een job moet voldoen. Sommigen zijn bijvoorbeeld resultaatgericht en ambitieus, terwijl anderen meer belang hechten aan vernieuwing of een mensgerichte job.

Omgekeerd heeft u als werkgever nood aan bepaalde teamrollen die moeten worden ingevuld. Niet alleen het takenpakket van een nieuwe medewerker is van tel, ook de rol die hij of zij kan opnemen in een team. Misschien heeft u nood aan een creatieveling of eerder aan een netwerker of een planner.

Ervaringen. Gedurende de hele kandidaatsreis, van eerste contact tot en met onboarding en verder, laat uw bedrijf indrukken achter bij (potentiële) kandidaten. Uw bedrijfscultuur spreekt uit alles wat u doet: van de manier waarop de telefoon wordt opgenomen tot de automatische mails die een kandidaat krijgt. Het doel moet zijn om onvergetelijke ervaringen te creëren die – ook wanneer iemand niet wordt aangenomen – een positief gevoel achterlaten.

Waarden meten, kandidaten matchen

Kazi heeft een werkwaardenscan ontwikkeld die op een snelle manier de verwachtingen van kandidaten en werkgevers meet. Het gaat om vragenlijsten, gebaseerd op unieke algoritmen, wetenschappelijk getest en academisch gevalideerd

Zes werkwaarden identificeren werkgerelateerde verwachtingen van kandidaten. Acht teamrollen onthullen je key rolverwachtingen als werkgever. Zo kan worden gekeken of er sprake is van een match. En dus of er potentieel is voor een duurzame relatie.

Een employer brand die past als gegoten

Een employer brand versterkt uw rekruteringsproces. Concreet zijn er drie stappen die u moet zetten:

  1. Employee Value Proposition: een onderscheidende propositie. Baken uw arena af, maak uw identiteit expliciet. Bepaal de doelgroepsegmenten. En de visvijver waarin je zoekt.
  2. Candidate journey: de kandidaatervaring vormgeven en een kandidaatgericht proces ontwikkelen. Uw rekruterings- en selectieproces moet vlot en aangenaam zijn voor kandidaten. Golden moments kunnen écht het verschil maken.
  3. Instroom genereren: talenten overtuigen om zich kandidaat te stellen doet u door unieke raakpunten te zoeken. Of door uw huidige werknemers in te zetten om samen te werven, want zij blijven het sterkste kanaal om nieuwe collega’s te vinden.

Concreet aan de slag?

Bekijk onze bijtanksessie ‘Een sterke employer brand neerzetten’.

Liever een een-op-eengesprek?

Laat het ons weten