IVC en Centomedia, twee organisaties die kiezen voor inhouse consultancy

IVC en Centomedia, twee organisaties die kiezen voor inhouse consultancy

Twee organisaties, twee totaal verschillende contexten, één consultant. Strategisch communicatie-expert Gaëlle werkt elke week in Brussel, bij IVC, en in Beringen, bij Centomedia.

Uiteenlopende contexten

De Interregionale Verpakkingscommissie (IVC) is een openbare instelling die door de 3 gewesten van het land – het Waalse Gewest, het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest – in het leven werd geroepen om het beheer van verpakkingsafval geharmoniseerd aan te pakken. De organisatie had nood aan een inhouse communicatieverantwoordelijke. Met hun kleine team bleek het immers onmogelijk om te communiceren met continuïteit en visie. Omdat er niet snel interne oplossingen konden worden gevonden, bleek een externe consultant een ideale zet.

Centomedia is een technologiebedrijf dat zich specialiseert in digital signage of dynamische schermcommunicatie, het weergeven van content op digitale schermen dus. Het bedrijf levert hardware en software aan bedrijven, overheden en openbare instellingen, en denkt strategisch mee met klanten om beter te communiceren. Waarom niet samenwerken met een communicatiebureau? In tegenstelling tot een communicatiebureau, kan de consultant een pro-actieve rol opnemen en zelf makkelijker actie ondernemen. Waarom niemand in dienst nemen? Communicatie is bij Centomedia geen voltijdse functie, bovendien kan een consultant onbevangen en zonder afleidingen focussen op de kerntaak. Omdat de consultant een-op-een overlegt met de zaakvoerder kan er ook snel worden geschakeld.

Takenpakket

De sector en de werkomgeving zijn totaal verschillend, toch hebben beide organisaties inhoudelijk gelijkaardige noden. Onze communicatie-expert Gaëlle werkt er aan implementatie én aan strategie. Vaak duiken bij bedrijven immers gelijkaardige problemen op.

Bij IVC werkt Gaëlle op langere termijn aan een divers takenpakket:

  • Beheren van communicatiekanalen, van website tot nieuwsbrief en activiteitenverslag.
  • Publicaties realiseren voor verschillende doelgroepen.
  • Een werkgroep ‘communicatie’ aansturen om een communicatieve reflex te stimuleren bij medewerkers.

Centomedia heeft uitdagingen die gedurende één jaar extra aandacht en expertise vragen:

  • Content marketing continuïteit geven, ervoor zorgen dat relevante verhalen naar buiten worden gebracht via de juiste kanalen, intern en extern.
  • Een nieuwe website realiseren.
  • Strategisch nadenken over de marktbenadering van de organisatie.

De voordelen van een blik van buitenaf

Onze communicatieconsultants zijn experts in het vertalen van moeilijke of technische materie in begrijpbare teksten. Een blik van buitenaf is dan net een meerwaarde: zo is het makkelijker om je in te leven in het doelpubliek waarmee je communiceert. Je hebt minder voorkennis en daardoor moet je vakjargon wel vertalen in mensentaal. Medewerkers hebben vaak de neiging om te communiceren vanuit het perspectief van het bedrijf, een externe consultant kan makkelijker de switch maken naar klantgerichte communicatie.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?

U krijgt ongeveer één keer per maand nieuws, inspirerende cases of info over onze bijtanksessie in uw mailbox.

We behandelen uw gegevens met zorg. Lees gerust onze data policy in mensentaal.

Op zoek naar versterking en expertise voor uw organisatie?

Laten we kennismaken Een inhouse consultant voor jouw organisatie? Ontdek meer