Junior consultant Jimke: “Alles behalve vervelen”

Junior consultant Jimke: “Alles behalve vervelen”

Antenno geeft kansen aan jong talent. Door middel van een beroepsinlevingsstage mogen twee starters zes maanden meelopen in de organisatie. Met vallen en opstaan kunnen zij zich op een praktijkgerichte manier ontwikkelen in onze vakgebieden. Wij stellen ons jong talent graag voor. Een inkijk in de drijfveren van junior communicatie- en marketingconsultant Jimke.

“Ik leerde Antenno kennen tijdens mijn job als Junior Business Developer voor een HR-consultancy bureau. Op dat moment wist ik nog niet wat mijn professionele toekomst zou brengen. Eén ding was wel zeker: ik heb een dynamische, ondernemende omgeving nodig. De ondernemingsgoesting spat eraf bij Antenno en dat sprak mij vanaf het eerste moment enorm aan.

Strategie en organisatie

Waarom was ik zelf nog zoekend? Enerzijds zegende mijn bachelor- en masteropleiding als handelsingenieur (UAntwerpen) me met een brede kennis. Van bedrijfskunde en management tot ingenieurswetenschappen. Daarom durf ik te zeggen dat ik van vele markten thuis ben. Anderzijds zorgde het ook voor keuzestress naarmate het einde van de master naderde.

Na flink wat zelfreflectie en overleg met mensen die me goed kennen, besloot ik dat een eerste uitdaging in consultancy iets voor mij zou zijn. Meer bepaald in strategische marketing, want in het laatste jaar heb ik bewust gekozen voor de major ‘strategie en organisatie’. Mijn thesis schreef ik over leiderschap bij de implementatie van organizational agility. Zowel leiderschap als organisatiestructuren en -culturen fascineren me. Aangezien de agile manier van werken veel organisaties toelaat marktgerichter op te treden, bracht deze studie heel wat inzichten met zich mee die ik graag met onze klanten wil delen.

Creativiteit en intermenselijkheid

Daarnaast vond ik het belangrijk om creativiteit en het intermenselijke aspect voldoende terug te vinden in een job. Mijn interesse in communicatie is de laatste jaren alleen maar gegroeid, ik volgde bijvoorbeeld een zomerschool aan de Aarhus University rond managementcommunicatie in een crossculturele omgeving.

Toen ging ik nog eens kijken op de website van Antenno. Wat bleek? Er stond een vacature open voor een junior marketing- en communicatieconsultant. De vacaturetekst leek wel een exacte neerslag van wat ik zocht in een eerste job. En de rest is geschiedenis.

Market Orientation Score

Vandaag mag ik meewerken aan klantenprojecten en aan de marktpositionering van Antenno en ik zet mijn schouders onder de Market Orientation Score. Een uitdagende opdracht waar ik met veel goesting aan begin. De MOS is namelijk een veelzijdige scan waarvan ik echt geloof dat het organisaties wijzer en vervolgens ook effectiever kan maken. Ik vind het dan ook fantastisch om te kunnen meewerken aan de branding en positionering van een product dat zoveel kan betekenen voor organisaties en hun stakeholders.

Eén ding is zeker, met zo’n brede waaier aan opportuniteiten om bij te leren zal ik me niet vervelen de volgende zes maanden. Ik kijk er dan ook naar uit om dit boeiende traject en al haar facetten te ontdekken.”

Ons team leren kennen?

Dit zijn de gezichten achter Antenno