Junior consultant Manon: “Kansen zijn er om te grijpen”

Junior consultant Manon: “Kansen zijn er om te grijpen”

Antenno geeft kansen aan jong talent. Door middel van een beroepsinlevingsstage mogen twee starters zes maanden meelopen in de organisatie. Met vallen en opstaan kunnen zij zich op een praktijkgerichte manier ontwikkelen in onze vakgebieden. Wij stellen ons jong talent graag voor. Een inkijk in de drijfveren van junior communicatie- en marketingconsultant Manon.

“Na een sollicitatietraject kwam ik bij het team van Antenno terecht. Een eerste werkervaring is altijd spannend, maar voor mij ging het voornamelijk gepaard met heel veel goesting.

Tot voor kort was ik masterstudent politieke communicatie. Ik verdiepte me in de verhouding tussen publiek, media en politiek. Een verhouding die niet altijd in evenwicht is, maar die heel belangrijk is om te begrijpen. De onderliggende machtsverhoudingen hebben immers een invloed op de communicatiestrategie. Weten wat er leeft, actuele evoluties van dichtbij opvolgen én erop inspelen met de juiste communicatie zijn de sleutels naar een succes en dat geldt niet enkel binnen de politieke context.

Deze verhouding heeft me altijd geboeid. Zo schreef ik een thesis over alternatieve media als criticaster van traditionele media. Het machtsspel tussen politiek, publiek en mediaconglomeraten levert niet altijd winnaars of verliezers op.

Eerder volgde ik een opleiding Agogische wetenschappen. Daar leerde ik cocreatief en projectmatig werken. Ik heb er mogen proeven van het inrichten van projecten, het analyseren van stakeholders en het opstellen van personae. In het masterjaar werden we regelmatig uitgedaagd om een innovatief project te bedenken en uit te werken tot een businessplan. Ook hebben we voor organisaties innovatieve oplossingen mogen uitwerken voor een specifiek probleem. Op deze manier maakte ik  kennis met de praktijk en organisaties uit het middenveld.

Deze uiteenlopende opleidingen hebben me gekneed tot wie ik ben en dat bleek een perfect fit te zijn voor de inlevingsstage bij Antenno. Ik zag dit dan ook als een uitgelezen kans om ervaring op te doen binnen communicatie en marketing. Twee domeinen die me enorm interesseren en waar ik graag in wil groeien. Ervaring in de non-profit en politieke sector heb ik al, maar ook de profitsector vind ik bijzonder interessant. Levenslang en levensbreed leren zijn twee begrippen uit mijn opleiding die ik goed heb onthouden. Enkel zo kan je als persoon groeien naar een betere versie van jezelf. Het vinden en grijpen van kansen is daarbij een must.

Bij Antenno heb ik alvast die kans gegrepen. Zo heb ik de mogelijkheid om mijn kennis te verdiepen op het vlak van communicatie en te verbreden op het vlak van marketing. In mijn opleidingstraject komen zowel communicatie, branding, digital marketing, design, digitale innovatie en strategische marketing aan bod.

Maar dit traject is geen theoretische opleiding. Ik zal ook zelfstandig klanten helpen, weliswaar met de nodige coaching. En ik sta het Antenno-team bij waar ik kan, in klantenprojecten en met Antenno-communicatie. Na deze praktijkgerichte opleiding verwacht ik mijn rugzak gevuld te hebben met een stevige dosis extra kennis en hoop ik van verschillende markten thuis te zijn.”

 

Ons team leren kennen?

Dit zijn de gezichten achter Antenno