Problem Solving Sprint

Problem Solving Sprint

Je hebt een probleem. Of liever ‘een uitdaging’. Maar wel zo eentje waar je al lang mee zit. De uitdaging is te groot om het intern opgelost te krijgen met de tijd, mensen, ideeën, budgetten, processen… die er nu zijn. Maar voor het management is het wel duidelijk wie in de organisatie kan bijdragen aan de oplossing (HR voor instroom genereren van kandidaten, Marketing voor time-to-market van nieuwe producten, en R&D die in de driver’s seat zit rond de ontwikkeling van productinnovaties,…).

En ondertussen zijn we twee jaar verder en kunnen we enkel vaststellen dat er nog steeds geen tastbare oplossing is.

The Problem Solving Sprint.

Een design sprint voor oplossingen zou weleens de sleutel kunnen zijn waar je naar op zoek bent.

Wij gaan enkele dagen (3-5) met jouw team aan de slag met als resultaat een werkbare (en geteste!) oplossing, met plan van aanpak voor de implementatie.

Hoe ziet zo’n design sprint er uit?

  • Eerst stellen we het probleem scherp. We zetten het ‘groot’ genoeg weg zodat het impactvol is voor de organisatie (‘Ik heb nu een openstaande vacature voor functie X/Y/Z’ is waarschijnlijk niet groot genoeg.)
  • We ontwikkelen vanuit de diverse expertises in het team verschillende oplossingen die we door schetsen en omschrijvingen voldoende tastbaar / vergelijkbaar maken.
  • We selecteren de beste ideeën waar we verder op willen bouwen en evalueren wat de hypotheses zijn die we willen testen in de volgende fase.
  • We bouwen een prototype om in reële omstandigheden (bij gebruikers) te kunnen testen.
  • We testen met gebruikers en sturen bij.

Welk team heb je nodig?

Van jouw kant een klein maar fijne mix van mensen in een brede wolk rond de probleemstelling. Neem het voorbeeld van het vinden van geschikte kandidaten. Een recruiter, een lijnmanager, een marketeer, en iemand met affiniteit rond talent development zijn nodig om met een realistische en impactvolle oplossing te komen.
Geen nood, wij helpen je jouw team samen te stellen.

Wij reiken creatieve design expertise, senior innovatie power en een beproefde methodologie aan om tot resultaat te komen.

Locatie?

Alles wat niet bij jou op kantoor is en waar mensen worden afgeleid, gestoord, of ‘eventjes hun mail gaan checken’.

Design denken in een business context.

We vallen graag terug op design sprint methodologieën die hun nut bewezen hebben, en versterken jouw team daarnaast met intrinsieke business innovatie powerprofielen.

Aan de slag met oplossingen?

Contacteer ons