Verbeteren jouw klanten je team performance?

Verbeteren jouw klanten je team performance?

In de wandelgangen horen we soms gefluister over een spanningsveld tussen team performance en klantgerichtheid. Daar schrikken we telkens van. Wat Antenno betreft, bestaat er helemaal geen tegenstelling tussen die twee.

Sterker nog: een performant team kan klantgerichtheid net versterken. En klanten kunnen met hun feedback het team nog performanter maken. Als je jezelf als een klantgerichte organisatie wil profileren, zijn er verschillende manieren om jezelf daar op in te richten. Antenno kan je daarbij begeleiden en biedt ook infosessies.

Wat is team performance?

Aandacht voor de mens is cruciaal bij het verbeteren van team performance. Het gaat over werkrelaties, leiderschap en teamdynamiek. Maar ook over organisatiestructuren en -processen die het eenvoudiger maken om optimaal te presteren. Goede, waardevolle feedback is een centraal element in het verbeteren van team performance. Met een feedbackcultuur kunnen permanent verbeteringen gerealiseerd worden, met als ultieme doel: een efficiënte, performante en klantgerichte organisatie.

 

Jouw organisatie inrichten voor optimale prestaties

Om de teamperformantie te verhogen, moeten de fundamenten van de organisatie helemaal goed zitten. In een eerste, analytische fase maken we een scan van de organisatie op basis van een aantal sleutelvragen. Na die oriënterende fase stellen we samen een plan op, geheel op jouw maat. Wanneer het nodig is, ondersteunen we bij het beantwoorden van onderstaande vragen.

  • Is de missie nog helder en accuraat?
  • Heeft de organisatie duidelijke doelen waar medewerkers resultaatgericht naar kunnen streven? Zijn die voor iedereen duidelijk? Is er een bedrijfskompas?
  • Is het gedrag van leiderschapsfiguren en medewerkers in lijn met de bedrijfscultuur?
  • Hoe werken de teamdynamieken en wordt een team goed ingezet volgens ieders goesting en talenten?
  • Hoe komen vernieuwing- en verbeteringsinitiatieven tot stand?
  • Is er voldoende interne doorstroming van interne feedback én klantenfeedback?

 

Een permanente feedback- en coachingcultuur dankzij digitale instrumenten

Nadat de doelstellingen en objectieven scherp omschreven zijn, kan Antenno handige, digitale tools aanreiken om het ontstaan van een feedbackcultuur te faciliteren. Antenno is bijvoorbeeld Premium Partner van Intuo, een gebruiksvriendelijk digitaal instrument voor team performance management, team performance assessment en team performance monitoring. Onze consultants nemen jouw medewerkers op sleeptouw en maken hen wegwijs. Zo is feedback niet langer iets dat één keer in het jaar ter sprake komt, maar wordt het systematisch een intergraal onderdeel van je organisatiecultuur.

Het doel? Klantgerichter werken

Bij team performance is het cruciaal om de finaliteit duidelijk voor ogen te houden. Hoe ziet de gedroomde organisatie eruit? Welk bedrijf ambieer je? Aan die doelstellingen op lange termijn koppelen we targets op korte termijn. Dankzij de KPI-rapportering kan je kort op de bal spelen en nagaan of je organisatie effectief klantgerichter handelt.

Sterke, doelgerichte communicatie is doorheen dit hele veranderingsproces essentieel. Ook duurzame gedragsveranderingen zijn nodig. Daarbij helpen digitale feedbacktools als Intuo en teamversterkende methodieken als FourSight. Zo bouwt Antenno de brug tussen Marketing, Human Capital en Digital Innovation.

“Het uitbouwen van een permanente feedbackcultuur – vanuit medewerkers en klanten – is dé manier om tegen hoge snelheid klantgericht te (blijven) handelen.”

Jouw organisatie laten groeien?

Contacteer ons.