“Waarom ik een multinational inruilde voor een dynamische KMO”

“Waarom ik een multinational inruilde voor een dynamische KMO”

Wat betekent dat nu, werken bij Antenno? We vroegen het onze eigen mensen. Een inkijk in de goestinggevers van Filip.

Wat me meteen opviel toen ik bij Antenno begon, is dat een kleinere en wendbaardere structuur je toelaat om veel meer end-to-end te werken. Bij multinationals heb je veel meer specialisaties – of vakjes, afhankelijk van hoe je het wil noemen. Ofwel kom je in het begin van de ketting en heb je geen zicht op wat het uiteindelijke resultaat is. Ofwel kom je aan het eind van de ketting en is de hele strategie al beslist voor jij aan je werk kan beginnen.

Nu brainstorm ik met klanten, werken we samen naar een strategie en bepalen we hoe we ze operationaliseren. De opvolging daarvan, inclusief het contact met onze grafici en digitale mensen, is dan weer een heel ander aspect van mijn job.

27 stappen en 23 formulieren

Nog een verschilpunt zijn de processen. Ik zeg niet dat we bij Antenno zonder structuur werken, maar wanneer mijn pc het hier begeeft, bestellen we een nieuwe en is hij er de volgende dag. In een corporate omgeving moet je eerst 27 stappen volgen en 23 formulieren ondertekenen. De pc krijg je dan twee weken later en intussen moet je ’t met een exemplaar stellen waarop de software die je dagelijks nodig hebt, ontbreekt.

“De cultuur in een KMO is anders dan in een ‘gevestigd’ bedrijf. Ik voel meer ‘goesting’.”

Die manier van werken is er ook als het om budgetten gaat. Het is logisch dat je bij het begin van het jaar aangeeft voor welke posten je welke budgetten nodig hebt, maar in een jaar kan er veel veranderen. Een beetje flexibiliteit is dan op z’n plaats. In een groot bedrijf lijkt het soms of je meer bezig bent met excels en samenzitten met de mensen van finance dan met consumentenonderzoek en campagnes.

Meer goesting

Volgens mij leiden deze aspecten ertoe dat de cultuur in een KMO anders is dan in een ‘gevestigd’ bedrijf. Ik voel in een kleinere omgeving meer ‘goesting’, al kan je zoiets natuurlijk niet veralgemenen. Die drang naar goesting was voor mij alleszins een van de belangrijkste redenen om de switch te maken. Ik kijk al uit naar het kerstfeestje…”

 

Bakken zin om te werken in een ondernemende omgeving, voor boeiende klanten?

Misschien is een job bij Antenno dan iets voor jou! Goesting om er met ons vollen bak voor te gaan? Bekijk onze vacatures bij Antenno.

Ons team versterken?

Jobs