Werven in de online era

Werven in de online era

De online era verandert het hele professionele speelveld, ook op vlak van HR. Met de opkomst van artificiële intelligentie moeten bedrijven de overweging maken welke technologieën ze willen gebruiken in het wervingsproces. De eerste stap hoeft niet zo ingrijpend te zijn. Denk na over eenvoudige manieren waarop je een log en lang wervingsprocedure kan transformeren in een leuk en vlot proces. Wij geven je alvast enkele denkrichtingen:

Pimp de Flairtest

Wie laat er zich niet af en toe verleiden tot een persoonlijkheids- of gedragstest? Het is aangenaam, snel en mits een goed design verzamelt het precies de antwoorden die je als werkgever nodig hebt.

In plaats van een lange lijst met standaardvragen tijdens een eerste sollicitatieronde kan je de Flairtest naar een hoger niveau brengen. Je kandidaten zijn er zo mee klaar en het HR-team krijgt een kant-en-klare profielschets.

Solliciteren als uitdaging

De meeste werkgevers gaan nog altijd voor het traditionele sollicitatiegesprek. Meestal gaat het om een tamelijk voorspelbare vragenreeks, met weinig verrassende antwoorden tot gevolg.

Overweeg om solliciteren te presenteren als een geheel van uitdagingen. Zo blijft het proces fris en stimuleer je kandidaten op innovatief en oplossingsgericht te werk te gaan.

Dieper graven

Wil je werving diepgaander aanpakken? Weet dan wat jij nodig hebt en waar je de oplossing moet zoeken.

Werven, wat loopt er mis?

Heb je jouw nood geïdentificeerd? Antenno helpt jou met het werken aan oplossingen.