Acurity: nieuwe marktbenadering in tijden van crisis

Acurity: nieuwe marktbenadering in tijden van crisis

Acurity specialiseert zich in beveiliging en recherche voor de retailsector. COVID-19 zorgde voor nieuwe opportuniteiten die om een herpositionering vroegen. Het bedrijf wilde nieuwe marktsegmenten aanboren. Antenno begeleidde hen bij de strategiebepaling en positionering, communicatie en lead generation.

Vraag

Situaties waarbij veel mensen samenkomen werden door corona problematisch. De oplossing van Acurity kan real-time mensen tellen en is daardoor een belangrijke tool om aan capaciteitsplanning en risicobeheersing te doen.

Non-profitorganisaties, overheden en evenementenorganisaties maken traditioneel geen onderdeel uit van het klantenbestand. Acurity zocht naar verfrissende manieren om nieuwe doelgroepen aan te spreken, in de eerste plaats lokale overheden.

Onze aanpak

Arena: doelgroepinzichten

We leren Acurity kennen en brengen de doelgroepen en noden in kaart. We vertalen die in een eerste aanzet van proposities.

Marktbenadering

We leveren concrete aanbevelingen om boodschappen en kanalen te aligneren om in te spelen op de urgentie van de doelgroepen.

Doen

We voerden die plannen ook uit. Met een visueel en tekstueel aantrekkelijk aanbod, digitaal en fysiek verspreid. Vanuit een ‘think-do-improve’-instelling bouwen we de ondernemende marketingstrategie verder uit, bijvoorbeeld door de optimalisatie van online performantie en door relevante content te creëren.

Resultaten

  • mensentellen.be, een website voor lokale overheden met sterke call-tot-actions en relevante content.
  • Drie gerichte mailing campagnes.
  • Een magazine, bezorgd aan alle gemeenten.
  • Een optimalisatie van online performantie.