Agidens (Egemin): Jezelf in de markt zetten met een nieuwe naam

Na de verkoop van één van de divisies van Egemin, begeleidde Antenno de resterende divisies in hun nieuwe positionering. We begeleidden bij het opstellen een intern en extern veranderingscommunicatieplan en creëerden we de nieuwe naam en het nieuwe logo.

Naamsverandering na verkoop

De groep Ackermans & van Haaren besloot om de divisies “process automation, infrastructure,
life sciences en consulting”in eigen portfolio te houden na de verkoop van de handling divisie aan Kion. Antenno en Egemin gingen samen aan de slag om een nieuwe naam te ontwikkelen voor deze divisies.

Geen evident proces

Je merknaam wijzigen wordt pas een uitdaging als je merk zo sterk is dat het iets waard wordt in de markt. En wanneer deze naam bij een gedeeltelijke overname dan mee verkocht wordt, mag je weer opnieuw beginnen… Da’s niet iedereen gegeven. Het is zeker ook geen evidente strategie als er geen klantontevredenheid of andere negatieve reden voor is (wie kent GB en Dexia nog?).

Intensief samenwerken

Op zo’n kritisch moment moet er snel geschakeld worden. Een verandering met die impact vraagt om een betrokken proces samen met de klant en haar kernstakeholders. Antenno gaf dit proces mee vorm. Niet vanuit ivoren toren creativiteit, maar zoals steeds vanuit luisteren, de business context capteren en samenwerken.

Bedankt aan Joris en het nieuwe Agidens directiecomité.
Ze verdienen een applaus voor hun beslissingsdaadkracht en samenwerking!

Nieuwe positionering?

Contacteer ons