Amival: geschikt voor u

Amival: geschikt voor u

Maatwerkbedrijf Amival groeide van een kleine beschutte werkplaats in het Turnhoutse Begijnhof uit tot een organisatie met 500 medewerkers. Die voeren arbeidsintensief werk uit voor bedrijven uit verschillende sectoren. Amival specialiseert zich in verschillende niches en is zo een waardevolle speler in de lokale economie. Om de groeistrategie verder te zetten en ook internationale ambities waar te maken klopten ze bij Antenno aan voor begeleiding bij een nieuwe merkpositionering.

Vraag en uitdagingen

De uitdagingen bij Amival:

  • Beschutte werkplaatsen transformeerden tot maatwerkbedrijven, die zich specialiseren in bepaalde niches. Zo leveren ze een waardevolle bijdrage aan de economie. Hun imago is echter nog niet helemaal mee geëvolueerd. Hoe kunnen we de positionering kantelen naar toegevoegde waarde voor klanten?
  • Gerichte communicatie naar een specifieke sector om de investering in nieuw gebouw met gespecialiseerde healthcare-voorzieningen (hypermoderne technologie en cleanrooms) rendabel te maken.
  • Internationale ambitie als betrouwbare partner in de healthcare-sector wegzetten.

Aanpak

  • Co-creatief traject rond positionering.
  • Rebranding: frisse nieuwe huisstijl en een fonkelende website.
  • Communicatieplan opstellen voor de opening van het nieuwe gebouw én de uitvoering hiervan.

Resultaten

Elk verhaal, van elk bedrijf of elke organisatie, is uniek. Soms zijn er elementen die zo centraal staan in de werking van een organisatie, dat ze ook de communicatie bepalen. Maar is dat wel de beste strategie?

Werk op maat én maatwerk

Voor Amival – een maatwerkbedrijf waar personen met een arbeidshandicap aangepast, lonend en zinvol werk verrichten – zou het als een evidentie kunnen worden beschouwd om dat gegeven als troef uit te spelen. En dat kan werken: het is een mooi, menselijk verhaal waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen een glansrol vervult. Maar het is meer dan dat. Amival biedt niet alleen werk op maat aan personen met een arbeidsbeperking, het biedt ook maatwerk aan een overweldigend grote groep bedrijven, overheden en organisaties. Als klantgericht bedrijf spelen ze gericht in op vragen uit de markt. Zo bouwt Amival bruggen tussen de talenten van mensen en de noden van bedrijven.

‘Geschikt voor u’

Dat maatwerk is, samen met specifieke sectorexpertise, voor klanten de grootste troef van Amival. De organisatie denk samen met haar klanten na over concrete oplossingen voor de meest uiteenlopende vragen. Amival speelt ook in op marktdynamieken. Kortom: Amival schikt zich naar haar partners. Die klantgerichte houding kreeg bij de rebranding een centrale plek in alle communicatie.

Zichtbaarheid creëren met breed communicatieverhaal en sterke storytelling

Het uitrollen van de nieuwe huisstijl viel nagenoeg samen met de opening van een nieuwe productiehal. Om het verhaal van Amival de wereld in de sturen, verzorgde Antenno o.a. het ontwerp van een nieuw logo, het bouwen van een nieuwe website, het uitsturen van digitale nieuwsbrieven, het opstellen van postale mailing, het opzetten van een hands-on CRM en het redigeren en vormgeven van het duurzaamheidsverslag. Daarnaast trok Antenno links en rechts aan een paar mouwen om in de pers een platform te krijgen voor het nieuwe verhaal. Dat leverde o.a. deze mooie reportage in Trends op.

Het resultaat? Een goestinggevende nieuwe wind, hoge verwachtingen voor het nieuwe gebouw en een deugddoende samenwerking. Trouwens, als kers op de taart van alle inspanningen die Amival leverde, ontving het bedrijf van Etion een award voor duurzaam ondernemen. Van harte proficiat!

Ook op zoek naar een plakkende positionering?

Contacteer ons Ontdek onze bijtanksessie: 'Een merk vormen en vormgeven.'