Blue Foot: unbreakable in waterzuivering

Blue Foot: unbreakable in waterzuivering

Blue Foot ontwikkelde een grensverleggende membraantechnologie voor industriële waterzuiveringsinstallaties. De jonge onderneming maakte de sprong van start-up naar scale-up en heeft grote ambities: circulair watergebruik haalbaar maken voor industrie, landbouw en lokale overheden. Antenno begeleidde hen bij hun groeisprong: van positionering, over branding, tot marketinggroeisprong.

Vraag

Blue Foot beseft dat een volgende bedrijfsfase gepaard gaat met een onderbouwde positionering en een uitgekiende marktbenadering. Die moet terugkomen op alle momenten waarop Blue Foot connecteert met (potentiële) partners en eindklanten, want de jonge onderneming staat voor een kristalheldere visie en die moet tot leven komen in woord en beeld. Met een complementaire estafetteploeg gaan we aan de slag om de marktbenadering van Blue Foot strategisch, tactisch en operationeel te versterken. Ze zoeken een partner die adviseert, ontzorgt en het managementteam helpt om de juiste keuzes te maken en vooruit te gaan.

Aanpak

We beginnen met een grondige analyse. Tijdens een aantal werksessies leren we de technologie en de propositie van Blue Foot in detail kennen. Een concurrentieanalyse en klantluistermomenten zorgen ervoor dat we de arena waarin Blue Foot actief is, in kaart hebben. Al die elementen brengen we samen in een product-marktstrategie.

BlueFoot

De drie marktsegmenten voor Blue Foot: Agriculture, Food & Non-Food, Municipal uitgebeeld in op maat gemaakte iconen.

De volgende stap is een rebranding. We komen tot een vertrouwde, lichtjes vernieuwde merknaam met een duidelijke claim:

Blue Foot
unbreakable membranes

Daarbij horen een nieuwe visuele identiteit en beeldtaal, een helder merkverhaal gestoeld op hoogperformante technologie en duurzaamheidsambities en een propositie naar verschillende markten.

Gelijktijdig tekenen we een marketing roadmap uit. Want we willen al die ambities zo snel mogelijk operationeel waarmaken, naar verschillende doelgroepen, op sleutelmomenten, continu.

Blue Foot

Resultaten

 

  • Een duidelijke keuze voor een ingredient brand die steunt op duurzame partnerschappen met installatiebouwers voor een vernieuwend aanbod naar eindklanten
  • ‘Unbreakable’ als centrale claim die krachtig overkomt op het eerste gezicht, en ook in een genuanceerd verhaal perfect bij de technologie en de bedrijfswaarden van Blue Foot past
  • Een nieuw logo, huisstijl en alles wat erbij komt kijken. Onder meer te bewonderen op bluefootmembranes.com
  • Uitgewerkte klantencases, want kwaliteits- en risicogaranties zijn cruciaal in waterzuivering
  • Een partnerschapstrategie om duurzame partnerschappen aan te gaan met installatiebouwers
  • Een contentstrategie en bijbehorende doelstellingen die Blue Foot de komende twee à drie jaar verder helpt groeien
  • Een consistent verhaal in advertenties, bedrijfssignalisatie, persberichten, salesdocumenten en drukwerk
  • Een continue dynamiek op website en LinkedIn

 

BlueFoot web

Een nieuwe website voor Blue Foot.

Ook klaar voor een marketinggroeisprong?

Vertel ons wat uw uitdagingen zijn.