Casco Phil: not your ordinary orchestra

Casco Phil: not your ordinary orchestra

In 2008 richtte Benjamin Haemhouts de ‘Belgische Kamerfilharmonie’ op, met een flitsende start in DE SINGEL in Antwerpen. Wat begon als een klassiek orkest in een klassiek jasje, is getransformeerd tot een culturele onderneming, gespecialiseerd in beleving. Antenno begeleidde het naamsverandering naar en branding van Casco Phil en recent een update van het merk.

Vraag

Een dynamisch orkest had een wat stoffige naam. Hoe kunnen we de herpositionering en rebranding beter doen aansluiten bij de identiteit van het flexibele collectief? Dat was de initiële vraag waarmee Antenno in 2013 aan de slag ging. Casco Phil bleef evolueren, in 2020 was er nood aan een nieuwe scherpstelling van het merk.

Aanpak

Het unieke karakter van het muzikale collectief moet uit de verf komen. In de positionering bouwden we mee aan verschillende aspecten:

  • De naam ‘Casco Phil’ gaat weg van het klassieke orkest en benadrukt de veelzijdigheid en de instelling om zichzelf te blijven heruitvinden.
  • In de culturele wereld wil het orkest tonen een onverwachte, avontuurlijke, kleurrijke organisatie te zijn met een openheid in heel diverse projecten.
  • Een duurzame connectie met het publiek aangaan, maximaal ambassadeurschap en cascophilie creëren bij de trouwe aanhang, en bijzondere inspanningen leveren naar jongeren en kwetsbare doelgroepen, benadrukken de maatschappelijke rol van het collectief.
  • Verbinding opzoeken met de bedrijfswereld, dat past immers perfect bij het ondernemende karakter van het orkest. Samen met Casco Phil en ImproveMenT ontwikkelden we een bijzonder concept voor bedrijven: Symfonisch leiderschap.

Een brandbook met oog voor de nieuwe beeldtaal. Kleurrijke beelden met speelse elementen afgewisseld met zwart-wit beelden.

 

‘Sympathiek rebels’ en ‘absurd normaal’ waren twee uitgangpunten om het merk op te bouwen. De vierkante haken die telkens terugkomen, benadrukken het altijd veranderlijke kader waarbinnen Casco Phil creëert. De huisstijlkleuren zijn krachtig en gedurfd, net als de tone of voice die to the point is, met een hoekje af.

Templates voor social media, in lijn met de nieuwe huisstijl.

Resultaten

Een positionering die Casco Phil versterkt in hun relaties met belangrijke partners en doelgroepen.

Een merk met een snit die past bij de visie en brio van de organisatie. De nieuwe huisstijl is onder meer te bewonderen op cascophil.be

De ‘maak het mee’ pagina van de nieuwe Casco Phil website.

Hoe uw rebrandingplannen omzetten tot een sterk merk?

Contacteer ons