Centomedia: actiegerichte content marketing

Centomedia: actiegerichte content marketing

Centomedia heeft uitdagingen op het vlak van content marketing die extra aandacht en expertise vragen. In deze organisatie is er geen budget noch omkadering om een content marketeer aan te werven. Maar Centomedia bleef wat op zijn honger zitten als het gaat over de proactiviteit van externe partners. Tot ze Antenno tegenkwamen. Centomedia gaat voor de samenwerkingsvorm van inhouse consultant met ondersteunend Antenno-team, om resultaten te boeken en het eigen team te helpen groeien.

Vraag

1. Continuïteit geven aan content marketing: een proactieve aanpak en eindverantwoordelijkheid om relevante verhalen naar buiten te brengen, bijvoorbeeld klantentestimonials, use cases, interne werking, innovaties. Met als doelstellingen om leads te genereren, klantenrelaties te bestendigen en kanalen actueel te houden.

2. Marketing Project management: Centomedia wil een nieuwe website lanceren voor hun service Centoview.

3. Strategisch klankbord: on the job mee nadenken over de marktbenadering. Jaarlijks wordt een helicopter-view-moment ingepland waarin thema’s aan bod komen als klanteninzichten via interviews, positionering en strategisch archetype, intern bedrijfskompas, customer journey en experience design, product en service design.

Aanpak

Content marketing = weten. Een personae-oefening geeft inzicht in de klanten van Centomedia. Het is de basis voor gesegmenteerde communicatie.

Content marketing = plannen. We maken een communicatiejaarplan en een contentplan op. Deze vormen de basis voor alle externe communicatie-inspanningen.

Content marketing = doen. We schrijven blogposts, houden sociale media actueel, sturen mailings uit.

Content marketing = meten en verbeteren. We meten de resultaten van mailings, we tracken sociale media en passen aan voor de volgende keer.

Resultaten

  • Een nieuwe website voor de service Centoview
  • Een facelift voor de Centomedia-website
  • Nieuwe mailing templates
  • Een buyer persona oefening
  • Een content plan
  • Een whitepaper
  • Google Ads slim inzetten
  • Plannen voor de rest van het jaar, bijvoorbeeld automation trajecten opzetten op basis van historische klantencontacten

website centoview.com

Interesse in inhouse consultantcy

Contacteer ons Ontdek meer over inhouse consultancy.