Gemeente Wevelgem: een employer brand die aanspreekt

Gemeente Wevelgem: een employer brand die aanspreekt

Gemeente Wevelgem ondervindt moeilijkheden met het invullen van vacatures. Voornamelijk de vacatures van technici en zorgverleners blijken moeilijk in te vullen. Samen slaan we de weg in naar een sterker employer brand.

Vraag

Technici en zorgkundigen vinden de weg naar de gemeente Wevelgem moeilijk. De concurrentie is groot door de omliggende gemeenten en de private sector. Hoe kunnen we eruit springen met een wervende employer branding?

Aanpak

De eerste fase bestond uit analyse. We brachten samen de organisatiestakeholders in beeld en combineerden een organisatiebrede bevraging en een werksessie met gemixte teams uit de organisatie.

Dit vormde de basis om de waardenproposities als werkgever geloofwaardig en onderscheidend vast te krijgen. Er volgde een tweede participatief moment om dit voorstel te capteren naar de medewerkers.

Dit alles werd vertaald naar een brandbook en een werksessies met de medewerkers die het moeten toepassen over hoe dat nieuwe werkgeversmerk te gebruiken.

Resultaten

  1. Een nieuwe employer brand
    Wevelgem
    spreekt je aanWant Wevelgem zoekt zorgzame collega’s met een no-nonsense mentaliteit en oog voor detail die ervoor zorgen dat de doelgroepen worden aangesproken door de gemeente.Wevelgem spreekt kandidaten aan door een warme werkomgeving te bieden die vanzelfsprekend toegankelijk is en waarin het duidelijk is wat er van jou wordt verwacht.
  2. Templates voor vacatures, in het bijzonder voor techniekers en zorgkundigen
  3. Een visuele stijl die kan worden toegepast in onder meer campagnes

Wevelgem vacature

Wevelgem