Gezel

Gezel

Gezel is een familiebedrijf gespecialiseerd in ventilatie, verwarming & sanitair techniek. Gezel maakt sinds kort deel uit van de ATS groep (deel van EDF Luminus) en combineert authentiek vakmanschap met innovatieve oplossingen. Onder het motto Goed Geregeld trekken ze volop de kaart van klantgericht ondernemen. Wij brachten die ambities samen in een sterke branding.

Vraag en uitdagingen

De organisatie had een nieuw, fris en passend gezicht nodig. Met respect voor het verleden, maar met de blik op de toekomst. Hun nieuwe identiteit moest aan de oppervlakte komen om op een consistente manier aan het merk Gezel te kunnen bouwen. Een belangrijk aspect van de vraag was om in die ambities van Gezel ook hun medewerkers, bestaande én nieuwe, mee te krijgen. Als eerstelijns-ambassadeurs van de organisatie, naar klanten toe en naar potentiële nieuwe medewerkers. De context van de groepsstructuur (ATS groep) en eigen overnames (Acar) maakte de opdracht extra uitdagend.

Goed Geregeld - Nieuwe huisstijl Gezel

De medewerkers van Gezel poseren trots met het nieuwe logo op de rug.

Goed Geregeld - Nieuwe huisstijl Gezel

Een nieuwe identiteit voor gezel met krachtige beeldtaal en een heldere tone of voice.

 

Aanpak

We startten een co-creatief traject op met Gezel om de rebranding samen met de klant te laten ontstaan. We creëerden een nieuwe identiteit door wervende storytelling, een consistente tone of voice en een straffe nieuwe visuele identiteit en logo. De nieuwe website moest aandacht hebben voor de échte waardepropositie en ambities. Die nieuwe content-architectuur visualiseerden we zo snel mogelijk in een prototype. In meerdere feedbackloops werkten we toe naar een gedragen nieuw verhaal dat ook online helemaal tot haar recht komt.

Goed geregeld - nieuwe website Gezel

De nieuwe website sluit aan bij de waardepropositie en ambities.

Goed geregeld - nieuwe website Gezel

Gebouwd voor instroom van nieuwe klanten en nieuwe medewerkers.

 

“Hoe onze mannen met veel energie en trots ons nieuwe verhaal uitdragen, dat is mooi om te zien!”

— Daan Goedgezelschap

 

Goed geregeld - Nieuwe huisstijl Gezel

Resultaten

De visie was er al intern, nu wordt ze ook tastbaar voor alle medewerkers en de buitenwereld. Met ‘Goed geregeld’ wordt de ambitie van Gezel vertaald naar een tastbare en bruikbare storyline, zowel intern als extern. De nieuwe website van Gezel werd gebouwd in lijn met de nieuwe huisstijl en met veel aandacht voor instroom van nieuwe klanten én nieuwe medewerkers.