Pensiontheker: recruitment marketing in huis houden

Pensiontheker: recruitment marketing in huis houden

Pensiontheker wil groeien. Het bedrijf heeft zich over de jaren heen ontpopt in twee richtingen: als pensioenexpert voor zelfstandigen en accountants, en door administratieve profielen te detacheren in de verzekeringssector. Voor deze tweede dienst, maakten we samen een nieuwe business case op: in plaats van het rekruteringsbudget uit te geven aan een rekruterings- en selectiekantoor, willen we samen employer branding, recruitment marketing en selectie in huis trekken. Met een inhouse consultant van Antenno.

Vraag

Antenno heeft een bijzondere win-winrelatie met Pensiontheker: we delen talent. Hoezo? Axelle werkt sinds enkele jaren voor Pensiontheker. Haar uitdagingen raakten echter uitgeput, daarom kwam ze enkele dagen per week bijleren bij Antenno. Na een inloopperiode werd besloten dat Axelle bij Antenno zou komen werken, maar … Pensiontheker werd haar eerste klant.

Een regeling die werkt voor alle partijen: Pensiontheker verliest de ervaring van Axelle niet en moet geen nieuwe werknemer opleiden; Axelle wordt gestimuleerd in haar vakdomein en krijgt nieuwe uitdagingen, maar moet geen afscheid nemen van het gezellige Pensiontheker-team; Antenno haalt in één klap nieuw talent én een nieuwe klant binnen.

En Pensiontheker? Die zet een stap in het professionaliseren van marketing, branding en employer branding, mede dankzij strategisch advies van Antenno en een groeitraject van Axelle.

Aanpak

De candidate journey analyseren. We bekijken het wervingsproces op het vlak van ‘attract’, ‘convert’, ‘hire’. Er komen quick wins aan het licht en verbeterpunten op middellange termijn.

Een instroomcampagne wordt uitgerold zodat we snel resultaten kunnen boeken. Twee vacatures worden opgesteld op basis van personae. Een campagne wordt uitgewerkt voor jobboards, sociale media en advertenties. De campagne wordt opgevolgd en bijgestuurd en de flow wordt incrementeel verbeterd.

Kandidaten worden gescreend en geïnterviewd voor een optimale match met de visie, missie en waarden van Pensiontheker.

Resultaten

  • In 2019 kon Pensiontheker nieuwe medewerkers aanwerven: van 40 naar 54 medewerkers
  • Een communicatieve visie op merkidentiteit, branding en waardepropositie naar kandidaten
  • De implementatie van een ATS en employer-brandingwebsite
  • Een sterke samenwerking tussen marketing en HR om de employee experience te verbeteren en de merkidentiteit te laten leven
  • Nog meer leuks op het programma: tal van ideeën om de kwaliteit van de instroom te verbeteren en het selectieproces efficiënter te laten gebeuren