Pevo: Productdenken overstijgen

Pevo: Productdenken overstijgen

Pevo-Dinkels is een tandtechnisch labo dat in 2012 werd overgenomen door de ondernemers Thomas Quisquater en Seppe Van Hacht. Zij klopten aan bij Antenno om de visie scherp te stellen. Het nieuwe verhaal moest wervend zijn voor medewerkers én aantrekkelijk voor klanten. De combinatie van onze expertise om ‘mensen mee te krijgen’ en doordachte communicatie resulteerde in een geslaagd traject.

De grootste uitdaging was het uitbouwen van een duurzame business propositie, die het productdenken overstijgt. Duurzame klantenrelaties en langetermijndenken stonden hierbij centraal. Om die omschakeling te realiseren werd ook een intern traject afgelegd, waarbij het onderscheidend vermogen duurzaam in de organisatie werd verankerd en de verbondenheid tussen de verschillende entiteiten werd versterkt. Zo ontstond een ‘eenheidscultuur’, die vooral vanuit klantgerichtheid vertrekt.

De uitdaging van Pevo

  • Klantgerichtheid als hoogste doel | Ontwikkeling van een marketingaanpak die een zuivere productfocus en individuele relaties overstijgt.
  • Strategische focus | Keuzes maken qua strategische opties in functie van de interne en externe context.
  • Merkpositionering | Uitkristallisering van een onderscheidende merkfilosofie om maximaal te kunnen connecteren met de interne en externe stakeholders.
  • Interne en externe merkactivatie | Benutting van alle relevante touchpoints om de merkessentie te laten leven.

 

Betrokkenheid doorheen het traject

Door vanaf het prille begin van dit traject alle medewerkers te informeren over de transformatie, ontstaat grote betrokkenheid. Dat is de eerste, waardevolle stap naar participatie. Onze experts op vlak van human capital leidden dit in goede banen. Een teamdag, gevolgd door een terugkoppeling, continue interne communicatie en maandelijks moment om de vinger aan de pols te houden, zorgde doorheen het hele traject voor gedragenheid door het hele team.

 

Digitaal business plan

Eens de rebranding een feit was stonden overnames ook aan de basis van een verdere stap in het strategisch plan. Hoe kunnen we vanuit de integratie een sterker aanbod brengen naar de markt. Samen met het management team werden nieuwe business modellen uitgetekend die sterk gebruikten maakten van evoluties in digitale technologieën. Deze werden ook in een strategisch plan met scherpe deliverables uitgewerkt.

Fonkelend resultaat

Uit de samenwerking met Antenno vloeide een sterke rebranding voort, én een positionering met ambitie. Daarbij voegden we ook de daad bij het woord, met een sterk visueel concept en een fonkelnieuwe website! Ontdek hier hoe Pevo mee in de praktijk staat.