Realdolmen: Bedrijfsmomentum benutten

Realdolmen: Bedrijfsmomentum benutten

Een strategische denkoefening rond customer & employee centricity resulteerde in een nieuw organisatiemodel, waarin de portfolio herschikt werd in vier businessgroepen en marketing opnieuw gecentraliseerd werd. Op branding vlak was RealDolmen op zoek naar een nieuwe dynamiek die meer aansluiting vindt bij de sterk veranderende marktcontext en de nieuwe strategische richting van de organisatie. De vraag naar een rebranding is deels ook ingegeven door een interne, culturele transformatie. Een nieuw bedrijfsmerk zou dan ook een ideaal momentum creëren om zowel interne en externe klanten verder te verbinden.


Realdolmen blikt terug

Bedrijven moeten zich blijven heruitvinden. Ook Realdolmen engageerde zich om samen met klanten en medewerkers continu stappen te zetten. Aan de basis van de transformatie ligt de “Walk & Talk” – filosofie. Een filosofie die wil leiden naar nóg meer klant- en mensgerichtheid, en dit vanuit daadkracht en dialoog. Zo wil Realdolmen organisaties helpen hun beloftes waar te maken via ICT. Deze website neemt je mee in onze reis.

Intern communicatieplan

We hielpen Realdolmen om de impact van de verandering intern te maximaliseren met effectieve veranderingscommunicatie. We besloten niet naar buiten te komen met het verhaal tot de organisatie er helemaal klaar voor was. We ontwierpen voor de medewerkers een merkpaspoort. Hierin capteerden we de input uit meerdere interviews met klanten en workshops met medewerkers. Het merkpaspoort was een eerste neerslag van de nieuwe richting die Realdolmen uitstippelde met haar mensen.

IT is een people-business die drijft op vertrouwen

Daarom geven we het merk een menselijker gelaat en een warmere look & feel. Op basis van de zes bedrijfswaarden werken we een nieuw logo en een huisstijl uit. Realdolmen streeft naar maximale impact voor de klant. Hun streven om projecten tot resultaat te brengen, brengen we daarom duidelijk naar voor in de nieuwe baseline ‘To get there, together’.

De connectie met de klant komt centraal te staan. Klantgerichtheid wordt het uitgangspunt bij alles wat Realdolmen doet.

Medewerkers meekrijgen in transformatietrajecten?

Contacteer ons Schrijf je nu in voor onze bijtanksessie over (re)branding