Solucious: Rond je tafel

Solucious: Rond je tafel

Solucious is een foodservice-bedrijf en onderdeel van Colruyt Group. Het bedrijf kwam in 2013 op de markt, als fusie van Collivery en Foodinvest. Solucious bedient meer dan 25.000 klanten en is de enige Vlaamse leverancier binnen de snel veranderende online B2B-foodservice markt.

 De business vraag

  • Meer klanten overtuigen om voor Solucious als foodservicepartner te kiezen door een klantgericht merkverhaal te creëren.
  • Sterkere relaties bouwen met klanten door slim te segmenteren en gerichte communicatie en services te ontwikkelen.

De uitdaging

  • Een herpositionering van Solucious die aansluit 
bij hun verschillende segmenten.
  • Een coherente implementatie van deze
nieuwe positionering overheen alle touchpoints.
  • Nieuwe services ontwikkelen die maximaal waarde creëren voor de klant.

Onze aanpak

 

1. De doelgroepen in kaart brengen

Segmentatie oefening: Wie zijn onze huidige klanten? Wat weten we over hen? Waar en hoe vinden we potentieel nieuwe klanten?

Op basis van customer journey mapping de noden van de verschillende segmenten in kaart brengen en detecteren van mogelijke opportuniteiten. Hoe kunnen we onze klanten aan ons binden? Welke gemeenschappelijke noden detecteren we waarop we onze positionering kunnen baseren? Waar kunnen we de klantenervaring optimaliseren?

2. Ontwikkelen van een merkstrategie

Strategiebepaling op basis van diepte interviews met klanten & medewerkers, en interactieve werksessies met het management.
 Vertaalslag naar een scherpe waardepropositie: Excellente operationele service, betrouwbaarheid & beleving van klanten en hun klanten. 
Aftakking naar een sterk en gelaagd communicatieconcept dat connecteert met de doelgroep: rond je tafel.

3. Co-sourcing: van strategie naar implementatie

Een merkverhaal schrijf je niet alleen. Sinds één jaar hebben Antenno en Solucious gekozen voor een verankerd samenwerkingsmodel om samen met Solucious medewerkers continu en consistent aan het verhaal te bouwen door het initiëren, begeleiden en implementeren van diverse strategische én tactische marketingprojecten. Om te inspireren en adviseren bij de selectie van communicatieconcepten en kanalen met als doel de visibiliteit en online conversie te verhogen.

Het resultaat

Positionering ‘Rond je tafel’

  • Een positionering die verder gaat dan louter producten aanleveren, maar werkt rond het aanleveren van alle ingrediënten voor een fijn tafelmoment.
  • Een merkkader dat richting geeft aan de marketing en communicatie benadering voor de verschillende doelgroepen.
  • Een vertaalslag naar interne communicatie die trots en ownership installeert over ieders bijdrage aan de klantenervaring.