Market Orientation Score

Elke dag gaat u aan de slag om beter aan te sluiten op uw markt. Of dat ook lukt? Dat kan u vanaf nu ook meten. Wij ontwikkelden een tool die de marktgerichtheid van uw organisatie in kaart brengt. De Market Orientation Score (MOS) meet op verschillende domeinen of uw inspanningen het gewenste effect hebben. Met deze zelfevaluatie geeft u richting aan uw verdere strategie en de ontwikkeling van uw organisatie.

Transformeer uw organisatie en maak vorderingen tastbaar.

Zelfevaluatie op marktgerichtheid


Marktgerichtheid (de; v(m))
— De mate waarin een organisatie zich inricht om te voorzien in de behoeften van haar markt en hierdoor een meerwaarde creëert voor de organisatie, medewerkers, aandeelhouders en maatschappij.

Een prachtige definitie, maar hoe brengt u die marktgerichtheid van een organisatie concreet in kaart? Met die vraag ging Antenno met Prof. Dr. Rudy Moenaert aan de slag. Het resultaat? De Market Orientation Score, een snel en overzichtelijk meet- en werkinstrument waarmee organisaties hun marktgerichtheid zelf kunnen evalueren.

De resultaten op vlak van sensitiviteit, leiderschap, mensen, organisatie en processen vertellen u meer over de waardecreatie van uw organisatie. Voor klanten, de organisatie zelf, haar medewerkers, de samenleving én de aandeelhouder. Zo geeft u richting aan uw strategievorming en organisatie-ontwikkeling!

De Market Orientation Score voor uw bedrijf?

Contacteer ons

Wie is Rudy Moenaert?

Rudy Moenaert (1961) is een West-Vlaams academicus met een hoog rock-’n-rollgehalte, hoogleraar strategische marketing aan de TIAS School for Business en Society en Academic Director van het Executive Master of Marketing Program.
Hij publiceerde in tijdschriften zoals Management Science, Journal of Product Innovation Management en Journal of Management Studies. Hij was reeds verbonden aan de Universiteit Gent, TU Delft, VUB, Nyenrode Business Universiteit en Vlerick Business School.

 

Test de Market Orientation Score nu zelf op de dimensie ‘sensitiviteit’.

 

Op weg naar meer marktfocus?

Contacteer ons