MVO en ESG: start nu met rapportering

De verplichting om te rapporteren over MVO en ESG komt voor veel kmo's dichterbij. Ons advies? Begin er nu mee, ook als het (nog) niet móét. Om te leren wat erbij komt kijken en welke mogelijkheden het biedt. Ja! Hoe? Daar helpen wij u bij.

Groene muren. Wanddecoratie of echt gedragen purpose in huis? (CO3-campus, Terneuzen)
Groene muren. Wanddecoratie of echt gedragen purpose in huis? (CO3-campus, Terneuzen)

MVO lijkt op een oerwoud

Investeren met de EU Green Deal in het achterhoofd is een kost om u tegen te zeggen. Minder makkelijk de juiste mensen kunnen aantrekken, weegt op uw productiviteit, innovatiekracht, en dus ook op uw duurzaam vermogen.

Verplicht rapporteren vanuit CSRD vraagt om een heel eigen skillset, tijd en geld. Waar beginnen?

Start nu met rapportering

Wij helpen u met ESG reporting, ook als u dat voor het eerst doet. Wij pakken de materialiteit aan met kennis van de formele, financiële implicaties. Op basis daarvan leveren we communicatie op maat. Intern, extern. Naar doelgroepen en stakeholders.

Want: bekijk ESG reporting als stakeholdercommunicatie. Niet: compliancecommunicatie. We vertrekken vanuit heldere input en een eenduidige dataset. En landen in een rapport voor klanten, medewerkers, kandidaten, leveranciers, financiers.

Ontdek ons werk in duurzaamheidscommunicatie

Voor water-link en maatwerkbedrijf A-kwadraat

Het pad zien

De sleutel voor duurzaamheid is 'waarde'. Hoe creëert u duurzame waarde voor klant, medewerker, stake/shareholder én samenleving?

Rapportering is een goede eerste zet: u krijgt een outside-in blik op uw mogelijke werven en op waar u duurzame impact kunt genereren.

De inhoud van dat rapport kunt u laten renderen in MVO-communicatie - gestoeld op concrete ambitie en feiten. Zo riskeert u geen greenwashing. En komt u tot een communicatiejaarplan dat alle stakeholder bedient.

Waar staat u vandaag met MVO? Warm? Koud?

We analyseren snel uw situatie en komen samen tot een stappenplan

Maak uw business case

Reframe uw duurzaamheidsverhaal. Samen buigen we compliance om naar opportunity, maken we van bezwaren rond kost voordelen: wat brengen onze inspanningen op, welke marktpositie en financiële mogelijkheden geeft het ons? Feitelijk en becijferd.

We luisteren naar interne en externe stakeholders, brengen verwachtingen in kaart, samen met acties, kosten en baten. Waar hebben we het meeste impact, op business vlak, op sustainability vlak?

Hoe laat u uw triple bottom line werken? Verenigen we ESG met winst? Daarvoor schakelen we onze Truly Valuable tool in: een unieke wetenschappelijke methodologie die dat tastbaar, meetbaar en inzetbaar maakt.

Van 'moeten' naar duurzame business impact

Voor medewerkers, klanten, share/stakeholders én samenleving. Hoe bouwt u uw business case op?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram