Communicatie-adviseur Sanne: "Vragen stellen in plaats van evidenties aannemen"

Stilstaan is vooruitgaan

Antenno brengt ondernemende mensen samen met een achtergrond in marketing en business consulting, visual en content design, change en communicatie. Wij stellen onze specialisten graag voor. Een inkijk in de drijfveren van communicatie-adviseur Sanne.

“Ongeveer een jaar geleden kwam ik bij het team van Antenno terecht. Een stap uit mijn comfortzone, want tot dan toe had ik vooral gewerkt in de non-profitsector en in artistiek-creatieve projecten.

Ik merkte dat ik als schrijver en filosoof iets kon bijbrengen voor onze klanten. En omgekeerd, dat er voor mij nog veel te leren is van de kmo’s, grote ondernemingen en internationale spelers waar we met Antenno over de vloer komen.

Werken met ondernemende mensen is boeiend, omdat ze vaak krachtdadig zijn en vooruit willen. Dat is voor mij verfrissend aan het werk dat Antenno doet: niet twijfelen, gaan."

Van A tot Z

"Als communicatie-adviseur heb ik het geluk om betrokken te worden in alle stappen van het proces: capteren van de essentie van organisaties, strategisch doordenken en veranderingen doorzetten in praktijk.

Een filosofische houding houdt in dat je vragen stelt in plaats van evidenties aanneemt. Dat is ook wat onze klanten van Antenno verwachten: een externe partner die de zaken op zijn kop (of op z'n voeten) durft te zetten en pijnpunten kan benoemen.

Mijn achtergrond als filosoof komt goed van pas, bijvoorbeeld in cocreatieve processen waarbij een open, kritische aanpak cruciaal is.

Bij een schrijver moeten creatieve ideeën voortdurend sprankelen, zoals wanneer je een fris blikje met bruisende drank opentrekt.

Ik hou ervan om mijn creativiteit in te zetten voor klanten en concepten te bedenken: een nieuw merkverhaal, een snijdende baseline, een flitsende campagne."

antenno team Sanne Huysmans
Stilstaan tijdens onze focusdag is ook vooruitgaan (Breskens, Nederland)

Mensen in beweging krijgen

"Antenno wil niet simpelweg producten afleveren, maar organisaties en de mensen die er werken versterken zodat ze zelf aan de slag kunnen. Voor mij als communicatie-adviseur betekent dat: niet stoppen bij een leuk concept, niet alleen de teksten aanleveren voor allerhande communicatiekanalen.

De volgende stap is om werksessies te geven aan de teams die een tone of voice in praktijk moeten brengen, om een-op-eencoaching te verzorgen voor de sleutelfiguren binnen organisaties die een boodschap moeten kunnen overbrengen, of om een betrouwbaar aanspreekpunt te zijn voor klanten wanneer zij nood hebben aan feedback of ondersteuning.

Als consultant bij Antenno hoef ik niet alles zelf te doen. Ik deel mijn expertise, zodat onze klanten worden versterkt om zelf beter en consequenter te communiceren."

Inschrijven voor onze maandelijkse liefdesbrief?

Geen spam, geen mysterie. Wel heel boeiende materie.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram