Onze beste inspiratie én frustraties voor 2022

Een overvolle agenda, een waslijst aan to do’s en een mailbox die op ontploffen staat. Nog snel een lasagne in de oven schuiven, een verjaardagscadeau voor uw zoontje bestellen en naast uw gezinsleven ook uw sociaal leven op peil houden. Herkenbaar? Vast wel.

Er komt elke dag ontzettend veel op u af. Dingen die u moet doen, dingen die u zou moeten doen en dingen die u ooit eens kan doen. De mogelijkheden om onze dagen te vullen zijn legio, maar de tijd die we hebben is beperkt. Het komt erop aan om keuzes te maken.

De juiste filter

Hoe filtert u wat écht de moeite, tijd en aandacht waard is? Door uw buikgevoel te volgen, of door u enorm te informeren, of door u te laten adviseren door anderen, gelijkgestemden, mensen die u vertrouwt?  

Uw buikgevoel volgen is vandaag niet altijd eenvoudig. Zeker niet in een maatschappij als de onze, waar op alle vlakken sprake is van een overaanbod. Ons buikgevoel wordt soms gebrainwasht. Alles willen, angst om iets te missen. Een ziekte van de tijd? 

Elkaar beter maken

U enorm informeren? Dat kan soms meer kwaad dan goed doen. Het kost enorm veel tijd en u loopt de kans dat u nóg meer begint te twijfelen. 

U laten adviseren door anderen, gelijkgestemden, mensen die u vertrouwt?  Dat vormt misschien wel de beste filter bij het maken van weloverwogen keuzes. Beslissingen waar u oprecht voldoening uithaalt. 

Elkaar adviseren en inspireren, zo bepalen we bij Antenno wat de moeite waard is.  Daarom delen we, elk vanuit onze eigen expertise, onze beste inspiraties en frustraties van 2021. Om jou in 2022 opnieuw te inspireren en adviseren.

Mariska Brosens, zaakvoerder en senior consultant marktstrategie & organisatie

“In Touché, de podcast van Radio 1 presentatrice Fried’l Lesage, vertellen bijzondere gasten over de dingen die hen raken in het leven. De aflevering met Karel Decaestercker is mijn absolute favoriet. Als eerste uroloog in Europa deed hij een niertransplantatie via robotchirurgie.  Deze aflevering vertelt een onwaarschijlijk beklijvend verhaal over werkpassie en gedrevenheid. #Dromen, #Denken, #Durven én #Doorzetten.  

Wat ik niet zal meenemen naar volgend jaar? Mensen plots en onvoorzichtig uit hun focusmoment halen. (Bij deze: nogmaals mijn excuses, beste tuinman, het spijt me dat ik je zo plots liet schrikken.)”

Sanne Huysmans, senior consultant communicatie  

Wat ik de moeite waard vind? Making sense. Een van de weinige podcasts die ik écht volg. Omdat zin maken, logica aanbrengen, betekenis zoeken soms moeilijker is dan het lijkt. Sam Harris doet dat met verve, over uiteenlopende menselijke en maatschappelijke onderwerpen. Een van de laatste episodes was een gesprek met Oliver Burkeman over time management,maar vooral over tijd spenderen aan de dingen die ertoe doen. 

Wat ik ga mijden? Supermarkten. De evolutie is al een paar jaar bezig: ik kom minder en minder in supermarkten. In 2022 zou één keer per maand het maximum moeten worden, als het toiletpapier op is. Zoveel mogelijk andere zaken haal ik waar het gemaakt wordt of waar de expertise zit. Brood bij de bakker, groenten bij de boer, zakdoeken, kaas en olijven op de wekelijkse markt, want die houdt precies de juiste balans tussen nuttigheid en folklore.”

Filip Modderie, senior consultant digital innovation

“Mijn tips zijn altijd kort en krachtig.

Seth’s Blog vormt voor mij een bron van inspiratie, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in of bezig is met marketing. 

Waar ik in 2022 liever niet meer mee geconfronteerd word? Watch and learn.” 

Stefan Coucheir, senior consultant marktstrategie

“In 2022 moet je zeker eens gaan dineren bij UPTON, een restaurant in de Antwerpse Cadixwijk. De culinaire beleving is er subliem en het team geeft je meteen het gevoel dat je écht welkom bent. Het is lang geleden dat ik zo oprecht klantgericht ben ontvangen. Bij mijn tweede bezoek werd ik er al onthaald als een trouwe klant. 

Dieter Deseyn, video content creator 

“Naast storytelling video’s, maak ik ook graag productvideo’s. De Canadese Daniel Schiffer is op dat vlak de YouTube-filmmaker bij uitstek. Hij ontwikkelde een geheel eigen stijl, die wereldwijd door heel wat videografen wordt overgenomen. Als je zijn Youtube-kanaal bezoekt, zal je versteld staan van de creativiteit in zijn video’s. 

Nog een tweede keer de Dodentocht wandelen? Vergeet het maar! De eerste 20 km was leuk, maar de overige 80 km? Dat was alleen maar afzien. Trots dat ik het gedaan heb, maar bij deze ene keer zal het ook blijven.” 

Anouk Brusselaers, grafisch ontwerper

“Mijn ontdekking van het jaar? Dat is zonder twijfel de Apple Ipad Pro met Apple Pencil. Daarmee kan ik mijn designs meteen digitaal uittekenen en dat geeft veel meer creatieve mogelijkheden. 

 Wat ik het afgelopen jaar nog meer ontdekt heb? Dat een té strakke planning alleen maar stress oplevert. Mijn overvolle agenda laat ik met plezier achter in 2021.” 

Prettig gestoord
Wij helpen elkaar graag al eens wat terug te vinden (Berchem, Antwerpen)

Jimke Donkers, projectmanager marketing & communicatie

“Voor mij stond 2021 in het teken van marktgerichtheid, zowel on the job als via inspiratie. Vind je dit topic interessant? Volg dan zeker BASF Antwerpen. Misschien niet het meest sexy bedrijf, maar wel eentje dat erin slaagt om strategisch te balanceren als het op waardecreatie aankomt.  

Wat ik niet meeneem uit 2021? Daar moet ik niet lang over nadenken: mijn uit de hand gelopen, geschreven to do lijstjes. Projectmanagement tools for the win!”

Gerrit Janssens, senior consultant communicatie 

“Ik zag dit jaar pas de film TENET, de waanzinnig straffe toekomstthriller van Christopher Nolan uit 2020. Als content strateeg weet ik hoe moeilijk het is een verhaallijn vast te houden en er telkens op te variëren. Maar Nolan bouwt consequent verder op zijn ideeën over tijd en ruimte, en landt ook hier weer op een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre. Hashtag hoofdontploft. Hashtag hoop. 

Me druk maken in verkeer? Klaar mee. Ik word Zenmeester op 2 wielen in Antwerpen en omstreken.”

Margo Mies, projectmanager communicatie 

“Afgelopen zomer nam ik eindelijk de tijd om Grand hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer te lezen. 552 pagina’s over Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. De inhoud vertrouwd en verontrustend, de stijl lyrisch en theatraal. Maar wat mij het meeste is bijgebleven? Pfeijffers talent om bestaande denkkaders en clichés met taal te bespelen of zelfs te ontwrichten. Steeds herkenbaar, maar altijd vernieuwend.  

Wat ik achterlaat in 2021? De drang om mij altijd bij alles en iedereen te verantwoorden. Bij mijn vriend, omdat ik het groene deksel op de rode pot heb gezet. Bij de kamerplanten, omdat ik hen deze week op woensdag en niet op donderdag water geef. En bij de kromme komkommers in de supermarkt, omdat ik hen deze keer eens niet red. In 2022 sta ik achter mijn beslissingen, zodat ik anderen en vooral mezelf niet altijd moet overtuigen.” 

Els Dhaeze, senior consultant klantgerichte procesoptimalisaties

“Ik haal inspiratie voor 2022 bij een van mijn klanten. Elke week installeert ze een nieuwe ‘quote of the week’ als achtergrondfoto op Teams. Zo maakt ze de typische ‘vijf minuutjes wachten tot iedereen in de meeting is’ steevast tot een inspiratiemoment. Een top idee om je passie voor je klanten te tonen, maar ook om de discussie rond deze stakeholders intern op gang te brengen. Wanneer meetings weer fysiek mogen doorgaan, zal ze haar quote op een kaartje schrijven en in het midden van de tafel leggen. Dat besluit staat nu al vast. 

 Mijn vergeettip voor volgend jaar? Klanten enquêtes bezorgen waar je later toch niets mee doet. Mijn motto: ‘Do not spam the customer, go and talk to them in person'.”

Nadine Raes, senior consultant organisatieontwikkeling

‘Love is Just Damn Good Business’ van Steve Farber is zonder twijfel het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb. Farber beschrijft liefde als een praktische business strategie en als fundament voor groots leiderschap. Liefde voor wat je doet, en voor wie je het doet. Liefde schept duidelijkheid over je passies en zorgt voor goede relaties, innovatie, productiviteit, kwaliteitsvolle customer service en fun. Een win-win-winsituatie dus. 

Wat ik – op een elegante manier – uitzwaai in 2022? Dat zijn zinloze discussies en focus op zaken die we niet onder controle hebben. Control the controllables is niet voor niets een van mijn favoriete quotes.”

Hannah Van Hoorick, grafisch ontwerper

“Ik kom met een heel eenvoudige: een kleur! Pantone riep de paarstint ‘Very Peri’ uit tot dé kleur van 2022. Volgens het Amerikaanse kleureninstituut symboliseert deze tint onze tijdsgeest. In een wereld vol verandering moedigt de kleur creativiteit, fantasierijke expressie en persoonlijke inventiviteit aan. Met Very Peri maakte Pantone een gedurfde keuze, but I love it. 

Wat ik voortaan niet meer zal doen? Mijn buikgevoel negeren!” 

Mee in het Antenno team?

Als freelancer, vaste speler of aanstormend talent

Inschrijven voor onze maandelijkse liefdesbrief?

Geen spam, geen mysterie. Wel heel boeiende materie.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram