Cultuur expliciteren: overbodige luxe?

Deze opleiding behandelt het waarom, het wanneer en het hoe van een gezonde, gedragen cultuur. Want cultuur bepaalt gedrag, elke dag.

Cultuur is gebouwd op waarden en die sturen gedrag, elke dag (Barcelona, Spanje)
Dinsdag 18 april 2023: van 9 tot 12 uur
€ 350 excl. BTW, Berchem
Cultuur is gebouwd op waarden en die sturen gedrag, elke dag (Barcelona, Spanje)

Ideaal voor

(HR-)managers van een scale-up of kmo die aanvoelt dat er behoefte is aan een gedeeld kader.

Leidinggevenden of projectleiders die een beter zicht willen krijgen op de geschikte aanpak van een cultuurproject/-traject.

In het Nederlands

Interactieve sessie met presentatie als leidraad.

3 uur

Een voormiddagsessie in Antwerpen.

Berchem

In onze kantoren aan de Cogels Osylei, vlakbij Berchem Station.

Organisatiecultuur is onzichtbaar, maar duikt overal op. In veel situaties is het de verborgen factor. Want cultuur bepaalt hoe medewerkers en teams zich gedragen tegenover elkaar, klanten en stakeholders. Deze opleiding behandelt het waarom, het wanneer en het hoe van een gezonde, gedragen cultuur.

Wat is cultuur?

Het is fluffy, toch? Nee, dus. Cultuur is gebouwd op waarden en die sturen gedrag, elke dag. Die bepalen hoe medewerkers ageren met elkaar, met betrekking tot hun werk en de buitenwereld. Het zit in hoofden, harten en processen. En het is vooral bijzonder concreet.

Bij bepaalde uitdagingen of vanaf een bepaalde maturiteit, wordt het zinvol om de cultuur van uw organisatie te expliciteren. Het hangt samen met uw marktpositionering én met intern engagement en veerkracht.

Verankeren of veranderen

Een cultuur expliciteren is een afgebakend project, waar u best medewerkers of andere stakeholders van in het begin in betrekt. Het vertrekt vanuit een ambitie en een realiteit, en hoe die samenkomen. Daarna wordt het een traject, waarin u uw organisatie voor langere tijd wil meenemen. Hoe begint u daaraan?

Ambitie én realiteit dus. Maar soms liggen die wel erg ver uit elkaar. Dan spreken we over een cultuurverandering. Een organisatiecultuur is altijd in beweging. Maar misschien wilt u er een extra duwtje aan geven. U staat dan voor de uitdaging om een brug te leggen van van ‘as is’ naar ’to be’.

Deze sessie wordt gegeven door
Sanne Huysmans Antenno
Sanne Huysmans
Senior communicatieadviseur

Meer sessies

Een bijtanksessie op maat

Spreekt een van de thema’s u bijzonder aan? Heeft u al een ideaal
moment in gedachten? Wij komen graag langs bij u, nodigen uw team
uit bij ons op kantoor of op een andere locatie.

Laat van u horen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram